Vlees barbecueën

Hoekse Bezorgslager heeft niet alleen kwalitatief ambachtelijk vlees voor heerlijke gerechten en maaltijden. In dit nieuwsartikel zullen wij jou helpen met tips om vlees te barbecueën om de smaak en structuur te behouden.

Insmeren en laten in weken

Bestrijk voor het barbecueën het vlees altijd dun in met olie, op deze manier voorkom je aanbak gevaar dat het aan het rooster plakt. Wanneer je gebruik maakt van spiesen houdt er van rekening mee dat het hout van de spiesen snel verbranden, voorkom dit door deze van te voren eerst 30 minuten in water te weken.

Top vlees

Om te barbecueën heb je geen speciaal vlees nodig. Elk vlees is geschikt voor op de barbecue. Daarentegen zijn er wel welbekende favorieten zoals de Amerikaanse hamburgers en worstjes. Hamburgers duurt gemiddeld 6 á 7 minuten om gaar te bakken, een dikke braadworst is na 10 tot 11 minuten goed gebakken. Een andere lekker optie voor op de barbecue is de kipdrumsticks deze zijn heerlijk om te grillen, let op deze duurt 20-23 minuten. (voorkoken van de kipdrumsticks is overbodig)